Ford Explorer: Kommer det att hålla 100k, 200k, 300k miles?

Fords bilmärke är ett ganska välkänt märke som säljer en mängd olika bilar, framför allt stadsjeepar och lastbilar. Den vanligaste frågan, särskilt när du är på marknaden för en bil, är om din potentiella bil kommer att hålla eller inte. Och det beror till stor del på bilens märke, modell och år.

Kommer en Ford Explorer att hålla 100k Miles?

Ford Explorers håller någonstans mellan 100k miles och 200k miles. Vissa håller för 115k och andra klarar sig till 200k, speciellt med äldre modeller. Med några specifika år och modeller har det rapporterats om flera tillverkningsproblem som allvarligt har minskat deras förmåga att hålla länge.

Varje Ford Explorer har några olika saker som kan påverka bilens hälsa och dess livslängd, såsom körsträcka, slitage, underhållsskötsel och problem, och året för Ford Explorer. Här är några du bör känna till.

År och körsträcka

Året på bilen har den mest betydande inverkan på hur bra en bil håller. Det, och den körsträcka bilen får, kommer också att visa hur snart en bil sannolikt börjar behöva reparera eller byta ut större system.

Hur länge en Ford Explorer håller beror mycket på bilens år, hur lång körsträcka den får och hur välvårdad den är. Det finns några år av bilar som har haft större problem än andra, och de blir i slutändan mer baserade på underhållsproblem än körsträcka.

Något alla bilägare kommer att lära sig i sin egen tid är att körsträckan på en bil i hög grad kommer att påverka både försäljningsvärdet och hur länge den varar helt enkelt för att många bilmärken har en viss körsträcka som deras bil kan köra innan den ger upp och börjar falla i bitar. Detta är olika för varje märke; vissa är byggda för att hålla längre och andra är det inte.

Ford-märket är runt mitten av denna ekvation, vilket ger oss några ganska pålitliga bilar som fungerar bra för en mängd olika saker, men som inte heller håller riktigt så länge som vi kanske hoppas, särskilt eftersom bilar blir generationsskifte när de överförs från förälder till barn.

Ford Explorers har specifikt omkring fyra eller fem dåliga år. Modellerna från vart och ett av dessa år har inte presterat lika bra som andra Fords där ute. 2002-2006 är mindre än fantastiska. 2006 Ford Explorer har problem med växellådan, även när den inte har många mil på sig.

Ägarna till 2011-2013 Ford Explorers rapporterade flera problem. Var och en av dem förvärrades tills det började kosta mer att reparera fordonet än det skulle kosta att skaffa ett nytt. En av de nyare Ford Explorers är 2020-modellen och den har några stora problem, vilket resulterar i några återkallelser.

Frågan om körsträcka kan också påverkas av bilens år. Vissa av de äldre modellerna av Ford Explorers, som 96-modellen, kan hålla upp till och kanske till och med över 200 000 miles. De äldre modellerna verkar ha lite lättare att hålla längre, medan de nyare märkena ofta inte kommer förbi 150k miles utan att saker börjar gå fel.

Frekventa underhållsproblem

Det finns flera olika problem som ägare av Ford Explorers kommer att stöta på, och var och en kommer med sitt eget märke av problem ju äldre fordonet är.

Det finns en mängd av dessa problem som bara blir värre för bilen med tiden och många missnöjda Ford Explorer-ägare berättade att de kanske har åtgärdat ett problem en gång, bara för att behöva fixa det igen ett eller två år senare.

Några av de vanligaste problemen som kommer att uppstå är centrala i växellådan, speciellt för år 2006. Ford Explorer stötte på flera problem som att dunkade och klirrade vid växling, problem när den växlades till körning och mer.

Transmissioner är en av de svåraste delarna i en bil att hitta som fungerar bra efter flera år, men 2006 Explorer fungerade inte bra med sin transmission oavsett hur gammal bilen blev. Problemen med transmissionerna gick till och med så långt att de resulterade i fullständigt haveri.

Ett annat problem som människor ofta stöter på är grov tomgång och motorstopp, särskilt i äldre bilmodeller. Detta är inte för mycket av en dålig fix och om körsträckan fortfarande är på undersidan har Explorer fortfarande några år kvar av livet i sig ännu.

Vissa fordonsägare har stött på problemet med att deras A/C-enhet inte fungerar som den ska under en mängd olika år. Vanligtvis har det något med kylvätskan att göra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.