Bästa åren för Land Rover Range Rover Evoque

Land Rover Range Rover Evoque är en mindre version av standard Range Rover. Med 10 år av Evoque-modeller med olika uppgraderingsalternativ kan det vara förvirrande att hitta den bästa årsmodellen.

De bästa åren för Land Rover Range Rover Evoque är från 2015 till 2018. Eftersom Land Rover Range Rover Evoque kräver mer än det genomsnittliga fordonet är det bäst att köpa fordon som fortfarande omfattas av tillverkarens garanti. De nya modellerna skiljer sig inte mycket från de äldre modellerna.

Kritiker och konsumenter har mycket att säga om Evoque eftersom den är den första i sitt slag. Läs vidare för att ta reda på deras favoriter, och minst favoritfunktioner i Land Rover Range Rover Evoque. Den här guiden kommer att peka ut de bästa åren av Range Rover Evoque samtidigt som de framhäver förändringar som Land Rover har gjort med varje ny modell.

Om Evoque

Land Rover Range Rover Evoque debuterade 2012 med löftet om att vara ett lyxfordon till ett mer överkomligt pris. Det skulle också vara det minsta fordonet att bära Land Rover-märket. Till denna dag är Land Rover Range Rover Evoque den minsta bilen som tillverkas av företaget.

Målet med Range Rover Evoque var att rikta in sig på förare som var intresserade av en Land Rover utan prislappen på 100 000 dollar. En helt ny 2020-modell kostar cirka $42 000. En begagnad första generationens modell kostar dock mindre än hälften av det. Detta är det perfekta alternativet för dem som vill ha ett lyxigt fordon utan all den senaste tekniken eller interiören.

Tidigare år

Forskning visar att de tidigare modellerna är vägen att gå. Europeiska premium-SUV:ar kräver ofta rutinservice. Av denna anledning är det smart att köpa ett certifierat begagnat fordon med garanti.

Denna garanti täcker upp till 100 000 miles eller sju år från tillverkningsdatumet. Det visade sig att de bästa åren för en Evoque inte är äldre än 2015 och inte nyare än 2018.

Medan modeller som är nyare än 2018 är pålitliga, är de betydligt dyrare. Som referens kostar 2022 Land Rover Range Rover Evoque $44 700 medan 2015 års modell säljs för cirka $27 000. Du kan spara en hel del pengar genom att välja den lite äldre modellen.

2015 Land Rover Range Rover Evoque Pure

För en basmodell SUV, 2015 Land Rover Range Rover Evoque snålar inte med personlighet. 2015 var det första året som Evoque gjordes tillgänglig i en tvådörrars Coupe eller fyrdörrars.

En annan funktion som lades till var det automatiska parkeringssystemet som gjorde parallellparkering till en lek. Både exteriören och interiören är imponerande och tidlöst stilren. Taklinjen ger ett dramatiskt utseende och interiörmaterialen ser lyxigt ut och känns.

För den mindre storleken kommer ägare av Evoque att offra lite lastutrymme samt ben- och takutrymme för passagerare (för fyradörrars). Konsumenter byter också ut synlighet mot stil med en smal bakvindruta.

Detta fordon har massor av standardfunktioner, bra hantering och en bränsleekonomi över genomsnittet för sin klass (24 mpg). Självklart har den här bilen fyrhjulsdrift och 240-550 hästkrafter. Den har Land Rovers terrängkörning, men den är mer lämpad för körning på väg och enstaka terrängturer.

Många kritiker anser att andra lyxiga crossover-SUV:ar är lika fashionabla men mer pålitliga och hanterar bättre. Andra SUV-alternativ bär dock inte det eftertraktade Land Rover-namnet.

2016 Land Rover Range Rover Evoque Base SE

2016 Evoque är särskilt det bästa året för den ojämna terrängen. För en crossover-SUV har Evoque oslagbara egenskaper, särskilt med responsiv styrning. Det som gör detta år så speciellt är de valbara Terrain Response-lägena som gör att föraren kan anpassa dragkraften till aktuella vägförhållanden.

Ett klagomål med årets Evoque är den trasiga drivlinan. Förare rapporterar att 2016 Land Rover Range Rover Evoque rör sig långsamt från ett stopp när foten slår i pedalen och bara börjar känna slaget och kraften i högre hastigheter.

Liksom 2015 års Evoque-modeller genomgick inte interiör- och exteriördesignen några större uppdateringar under 2016, vilket bibehöll den polerade high-end-looken.

2017 Land Rover Range Rover Evoque SE Dynamic Cabriolet

Om hanteringen av 2015 Land Rover Evoque bekymrar dig, har 2017 års modell förbättrad hantering. Tänk på att den här bilen fortfarande känns som en ganska fast snarare än en flytande åktur. I år släppte Land Rover en cabriolet Evoque som tillval, vilket gör den till den allra första konvertibla lyxsuven på marknaden.

Cabriolet modellen har ett unikt utseende och körupplevelse. Det lägger till lite extra swag till det redan posh Land Rover-namnet. Konsumenter rapporterar att även om man förväntar sig en del oljud när man kör en cabriolet, är suffletten välisolerad och blockerar det blåsiga ljudet man får när man kör på motorvägen.

Nackdelarna med cabrioletmodellen är att det kan vara svårt att komma in och ut ur bilen. Dessutom är stammen egentligen inte en koffert utan mer av ett hål. Till och med cabriolet Evoque har Land Rovers kännetecknande terrängteknik som kontroll i backe, Terrain Response-systemet och All-Terrain Progress Control.

De flesta kritiker och användare medger att den här bilen klarar sig bättre på väg. Men att ha en bil som presterar bra i hala eller isiga vägförhållanden och som ser bra ut när den gör det är inte en dålig sak.

2018 Land Rover Range Rover HSE Dynamic

Hanteringen fortsätter att förbättras när användarna påpekar att 2018 Land Rover Range Rover Evoque faktiskt är rolig att köra. Användare älskar funktionen för låghastighetsfarthållare, kollisionsvarning framåt och körfältsassistans.

Förutom den bättre hanteringen var de enda ändringarna som gjordes från 2017 till 2018 års Evoque mindre tekniska uppdateringar och ett mer mörklagt utseende på dekalerna på interiören.

Land Rover Range Rover Evoque är kanske inte den mest praktiska eller pålitliga crossovern, men den kompenserar för det i oöverträffad stil och Land Rover-specifika egenskaper. Det är inte många förare där ute som cruisar nerför gatan i en cabriolet, tvådörrars SUV med fyrhjulsdrift och lyxiga interiördetaljer som passar en kung eller drottning.

Leave a Reply

Your email address will not be published.