Att köpa däck på Costco vs Sams, vilket är bättre?

Det finns så många saker att göra för att se till att din bil är i toppform, och en av de viktigaste, särskilt under vintermånaderna, är att serva dina däck. Jakten på precis rätt ställe att köpa dina däck tar aldrig slut, och vi måste fråga: mellan Costco och Sam’s Club, vilket är bättre?

Sam’s Club är bättre för att köpa däck. Sam’s Club och Costco skryter båda med liknande prenumerationer och långsiktiga servicepaket med underbar kvalitet och däckförsäljning. Costco brukar vara dyrare än Sam’s Club, men med kvalitet i åtanke har Sam’s Club bättre service och bättre produkter.

Det finns flera jämförelser att göra när du köper däck mellan dessa två liknande medlemsbaserade lagerbutiker. Du vill vara säker på att du har budgeten för det, vet vad du betalar för och förstår vad du vill ha.

Prissättning

Prissättningen är kräsen när det gäller att köpa till bilar, oavsett om det är deras vindrutetorkare, spolarvätskan eller ett oljebyte. Allt är dyrt och däcken är inte annorlunda. Priset på hjulet beror på märke, modell och år på bilen du har. Jag använde till exempel min bil för att ta reda på vad som kan vara bäst för mig. Något som kanske inte är uppenbart direkt är att köpet av däcken kommer att vara ett fast pris, och då är själva servicen och monteringen av däcken på bilen en helt annan avgift, för att inte tala om skatt.

Både Costco och Sam’s Club har 20 $ per däckpris för att installera de nya däcken på fordonet. Detta är ungefär samma värde som de flesta andra däckbytestjänster på marknaden, så det är ingen överpris. När det gäller de faktiska däcken är det en kombination av olika saker som gör det antingen värt pengarna eller tiden det tar att göra det från dessa specifika platser.

Att köpa däck på Costco vs Sams, vilket är bättre?

Jag kör en 2008 Honda CR-V, en äldre bil i dagens termer. Jag jämförde det med en 2020 Honda CR-V för att se om året skulle förändra priset alls. Det billigaste alternativet från Sam’s Club jag hittade för min bil var $98,82 för ett däck. Med den matematiken är en uppsättning med fyra hjul ungefär $395,28 för hela uppsättningen. Räkna in avgiften på $20 per hjul och den är $475,28.

Det lägsta priset Costco kunde hitta för min 2008 Honda CR-V var $140,99, men webbplatsen gav mig ett pris för alla fyra utan att jag behövde räkna ut. Det klockades in på $563,96 för en hel uppsättning däck. Återigen, installationsavgiften, som kommer att vara ganska universell eller ungefär, gav mig $643,96 för hela grejen.

En 2020 Honda CR-V på det billigaste alternativet av en hel uppsättning däck från Sam’s Club var $124,82 för varje hjul. Den totala summan för alla fyra hjulen kommer ut till cirka $499,28, och med $20 per hjul för installationen är det cirka $579. Och detta inkluderar inte ens den potentiella skatten för saker som detta.

Costco formades till att vara dyrare än Sam’s Club, med bara ett däck på $183,99 och för hela setet var det $735,96. Lägg till $20-installationen för varje hjul igen och du har något närmare $815.96.

Tänk på att du kan köpa en uppsättning däck från dessa två ställen. Men de uppskattningar jag gjorde enligt de två modeller som närmast passar min egen bil är inte korrekta utan den årliga medlemskapsprenumerationen inkluderad. De erbjuder inte servicealternativet till icke-medlemmar. Nu finns det vissa fördelar med att vara medlem, men den årliga medlemsavgiften för Costco är $60, medan Sam’s Club bara är $45 per år.

Fördelar

Både Costco och Sam’s Club kräver medlemskap för att utföra installationen, ja, men ibland kan de andra fördelarna med medlemskapet och fördelarna som finns specifikt i däcksektionen vara värda besväret och pengarna. För att inte tala om det ger dig tillgång till alla garantier och förpliktar de anställda att ge dig bra service.

Fördelarna med Costco är ganska bra men tänk på att dessa endast är tillgängliga för de med medlemskap. När du köper installationspaketet (som köper och installerar däcken från Costco), kommer det med något som kallas Lifetime Maintenance Services som inkluderar tryckkontroller, däckrotationer och flera andra tjänster också.

Att köpa däck på Costco vs Sams, vilket är bättre?

Detta är en affär som de flesta människor inte kan tacka nej till, särskilt eftersom en uppsättning däck i rätt förhållanden kan hålla ett bra tag, och ännu längre när rätt underhåll och skötsel ges till dem under deras livstid. Du kommer inte ångra att du utnyttjade dessa förmåner.

Sam’s Club har inte riktigt samma nivå av engagemang när de arbetar långsiktigt med sina däckbeställningar, men de erbjuder fortfarande en bra garanti som ger en felsäker för mänskliga fel och kommer att rätta till allt som kan ha gått fel. Dessa omfattas fortfarande bara av ett Sam’s Club-medlemskap.

Kundupplevelse

Slutligen är kundupplevelsen otroligt viktig för vart du tar ditt företag. I ett Reddit-inlägg där någon frågade När det gäller skillnaderna mellan Sam’s Club och Costco för att köpa däck, var ett av de främsta klagomålen att Costco var otroligt upptagen vilket innebar att tjänsten var mindre än fantastisk. Det kan lägga en dämpare på någons upplevelse och flytta bort dem från att köpa där igen. Sam’s Club var lättare att schemalägga och snabbare i sina däckbyten enligt majoriteten av svararna på frågan på Reddit.

Det enda som gav Costco ett ben på Sam’s Club var att Costcos däckmärken ständigt har försäljning där du kan få något som 180 $ rabatt på en uppsättning Michelin-däck eller spara 110 $ på BFGoodrich som medlem med installation. Sam’s Club har liknande försäljning, men inte i närheten av det antal som Costco gör. Så om försäljning är vad du är ute efter är Costco förmodligen ett bättre alternativ. Om du föredrar bra service, gå till Sam’s Club!

Leave a Reply

Your email address will not be published.