Honda CR-V LX vs. EX: 2022 sida-vid-sida trimnivåjämförelse

Honda CR-V är en av de mest övertygande små SUV:arna på marknaden idag. Den ger en bekväm åktur, erbjuder tillräckligt med last- och kabinutrymme och hanterar som en sedan. Honda SUV finns i fyra fantastiska mönster; bas LX, EX, EX-L trim och Touring. Det finns också en Special Edition-modell placerad mellan LX och EX. I den här artikeln jämför vi basmodellerna LX och EX.

Vilka är skillnaderna mellan Honda CR-V-modellerna LX och EX?

Du kommer att betala mer för EX än för LX-modellen, tack vare extrafunktionerna, såsom en större sjutums infotainmentskärm, avancerad backkamera, Honda Sensing-svit med säkerhetsfunktioner och bland annat Apple CarPlay och Android Auto.

De två modellerna delar också flera funktioner. Från utsidan kan det vara utmanande att skilja mellan de två modellerna. Nedan finns fler skillnader och likheter mellan de två modellerna.

Honda CR-V LX vs. EX: Prestanda

Till skillnad från tidigare modeller där LX och EX hade olika motorer, har de nya modellerna samma motor. Honda erbjuder en turboladdad 1,5L fyrcylindrig motor för alla sina modeller. Denna motor ger 190 hästkrafter och 179 lb-ft vridmoment.

I både LX och EX är framhjulsdrift standard, men du kan välja tillvalet fyrhjulsdrift. Motorn kombineras med en steglöst variabel automatisk växellåda, som erbjuder mjuka växlingar oavsett de dagliga körförhållandena.

Den vanliga framhjulsdrivna motorn är klassad 28 mpg för stadskörning och 34 mpg för motorvägskörning. Den fyrhjulsdrivna modellen är klassad 27 mpg stads- och 32 mpg motorvägskörning. Det här är samma siffror för LX och EX.

Om du behöver bättre bränsleekonomi än vad de två modellerna erbjuder, välj Honda CRV Hybrid, som levererar upp till 40 mpg.

Honda CR-V LX vs. EX: Standardfunktioner

Även basmodellen LX erbjuder en mängd funktioner för förare att njuta av sina körningar. Till att börja med har LX 17-tums lättmetallfälgar, automatisk klimatkontroll, 60/40-delat fällbart baksäte, ett fem-tums pekskärmsljudsystem med fyra högtalare och ett manuellt justerbart framsäte.

Förutom säkerhetssystemet som erbjuds av LX, kommer bilister som väljer EX att njuta av ett informationssystem för döda vinkeln i kombination med en varning för korsande trafik bak. Den här funktionen varnar dig för bilar i din döda vinkel när du behöver backa eller när du byter fil.

Fordonet erbjuder också olika funktioner, inklusive 18-tumshjul, som gör det bättre för lätt terrängkörning, taklucka, lastkåpa, tonade bakrutor, USB-portar för baksätet, insynsskydd bak, exteriör temperaturindikator och el- justerbar förarstol.

Om du behöver mer avancerade funktioner med en EX kan du satsa på EX-L, vilket gör EX mer avancerad. Den lägger till funktioner, såsom en motordriven baklucka, ett power-moonroof med en knapptryckning, läderklädsel, ett ljudsystem med åtta högtalare, ett eljusterbart passagerarsäte och en automatisk avbländande backspegel.

Honda CR-V LX vs. EX: Mått och lastutrymme

L har plats för fem passagerare precis som EX. Dessa två modeller erbjuder tillräckligt med last- och kabinutrymme för passagerarna. LX har en höjd på 182,1 tum och en bredd på 66,5 tum, vilket inte skiljer sig från längden och höjden på EX.

Dess totala bredd utan speglarna är 73,0 tum. EX är lite tyngre än LX – den senare väger 3 455 pund i tjänstevikt medan EX är 3 514 pund i tjänstevikt. Båda modellerna erbjuder 39,2 kubikfot lastutrymme bakom baksätena.

Honda CR-V LX vs. EX: Pris

Beroende på vilka konfigurationer du väljer kommer du att betala cirka 2 500 $ för ett EX. Precis som alla andra Honda CRV-modeller kan du anpassa ditt fordon för att göra det mer bekvämt och få det att köra bättre. Du kan till exempel välja AWD (tillval) för en mjukare körning och köra längre av vägen.

Om du vill satsa på den lyxigare EX-L måste du avstå med cirka 5 000 $ mer än du skulle göra för LX. Den här modellen levererar dock funktioner, såsom läderklädsel och flera andra som gör den till en fantastisk körning.

Honda CR-V LX vs. EX: Interiör

Både LX och EX erbjuder breda dörröppningar för fram- och bakdörrarna. Det finns gott om utrymme, så att du kan ta dig in och ur fordonet med stor lätthet. Inuti har fordonet en tilt- och teleskopisk ratt med ett justerbart förarsäte; båda erbjuder tillräckligt med justerbarhet för att hålla föraren bekväm oavsett höjd.

Dessa två modeller har samma invändiga mått, som i allmänhet är större än vad de flesta av konkurrenterna har att erbjuda. De fysiska kontrollerna som erbjuds i Honda CRV LX och EX är intuitiva, även om vissa av dem kan vara små.

På teknikfronten saknar Honda CRV LX Android Auto och Apple CarPlay, som är standardfunktioner på alla andra modeller. Funktioner som Bluetooth-anslutning och streaming-funktioner är standard i alla CR-V-modeller. Du kommer att ha USB-portar i alla modeller, men högre trim kommer med fler USB-portar, inklusive två i baksätena.

Det finns en navigeringsskärm i EX, som är tydlig och lätt att följa. Du kan använda röststyrning på EX, tack vare en anslutning till Google-baserad Android. Det inre utrymmet ser likadant ut för de flesta delarna. Medan LX har tygklädsel har EX en avancerad läderinredning, vilket gör den lyxigare.

Vad erbjuder andra trimalternativ?

LX och EX är två av de fem modellerna som Honda CRV har att erbjuda. Andra modeller är Special Edition, EX-L och toppmodellen Touring.

Special Edition är en bättre version av LX och kommer med en mängd avancerade och komfortfunktioner, såsom en sjutums pekskärm, Apple CarPlay, Android Auto, ett ljudsystem med sex högtalare, automatisk klimatkontroll med dubbla zoner, närhet utan nyckel insteg, start med tryckknapp och uppvärmda framsäten. Förutom dessa komfortfunktioner är Special Edition samma som LX i alla andra funktioner.

EX-L är en uppdaterad version av EX. Den har ett par extrafunktioner, inklusive en automatisk avbländande backspegel, läderklädsel, ett ljudsystem med åtta högtalare, en eldriven baklucka och ett eljusterbart passagerarsäte. Alla andra funktioner, inklusive prestanda, kabinutrymme och lastutrymme är alla desamma.

Touring-trimmet är topptrimmet. Den erbjuder allt som EX-L erbjuder och lägger ytterligare till flera andra funktioner för komfort och bättre hantering.

Touring trim kommer med ett standard AWD-system, vilket gör att du enkelt kan köra dem av vägen. Några av funktionerna du får med den här modellen inkluderar LED-strålkastare, ett stereosystem med nio högtalare, ett integrerat navigationssystem, trådlös smartphone-laddning och takreling. Takrelingen, moonroof och LED-strålkastarna gör att Touring sticker ut från alla andra modeller.

Är Honda CRV ett bra fordon?

2022 års Honda CR-V är en del av generationen som debuterade 2017. Även om det inte har skett någon större uppgradering är denna kompakta SUV fortfarande övertygande och står sig väl mot konkurrenterna. Den främsta konkurrenten är Toyota RAV-4, men CR-V levererar exemplariskt över hela bostadenard.

Med en CR-V, oavsett om du väljer LX eller EX, kommer du att njuta av tillräckligt med utrymme, komfort, förarkomfort, tack vare sätes- och rattjustering, och flera andra funktioner. När det kommer till byggkvalitet gör CR-V ingen besviken. Dess flödande inre paneler och triminsatsen skapar en perfekt utseende interiör.

De nya modellerna kommer med en basturboladdad motor, vilket gör det till ett kapabelt fordon för olika körförhållanden. Det finns ingen tillvalsmotor att välja mellan även för de övre trimerna. När du väl har fått din CR-V erbjuder Honda dig tre års eller 36 000 mils garanti med fem års garanti för motorn och du får även vägassistans för alla modeller. Säkerhetsfunktioner, såsom låsningsfria bromsar och komfortfunktioner, såsom en uppvärmd ratt gör varje CR-V till enastående.

Leave a Reply

Your email address will not be published.