K&N luftfilter: hur man rengör och underhåller för maximal prestanda

K&N luftfilter kan rengöras med både torra och våta metoder. Det enklaste sättet att rengöra ett luftfilter är min blå och tryckluft över och genom det. Du kan också rengöra ett luftfilter med diskmedel och vatten, men den bästa metoden är med patentskyddade kemikalier och en noggrann sköljningsprocess.

Men vad är det rätta sättet att rengöra ett luftfilter med tvål eller rengöringskemikalier? Och hur kan du säga att ditt filter måste rengöras? Det finns flera enkla strategier du kan använda för att hålla koll på filterunderhållet, och rengöringsproceduren är enkel. Vi hämtar informationen som används i den här artikeln direkt från K&N och från personer som har erfarenhet av att använda återanvändbara luftfilter.

Är K&N luftfilter tvättbara?

Ja, många K&N-filter är tvättbara. Detta gäller de exponerade K&N Dryflow-filtren och traditionella inbox-filter. Tvättproceduren varierar mellan modellerna och kommer att täcka detta i detalj. Återanvändbara K&N-filter är tydligt märkta på kartongen, så de är lätta att upptäcka.

Varför är det nödvändigt att rengöra luftfilter?

Rengöring av ditt filter är nödvändigt om du har ett återanvändbart luftfilter. Med tiden kommer damm och skräp att bäddas in i filtermaterialet, vilket kan begränsa luftflödet till din motor. Smutsiga filter kan minska gassträckan och orsaka ojämn tomgång, tillsammans med många andra bilsjukdomar.

Hur man berättar när man ska rengöra ett K&N luftfilter

Under normala körförhållanden bör du rengöra ditt luftfilter en gång var 15 000 mil eller så. Men regelbundna inspektioner eller rekommenderar det starkt.

Så hur kan du veta när du ska rengöra ett K&N luftfilter?

Ett enkelt sätt att se om ett luftfilter är smutsigt är att ta bort det och hålla upp det mot ljuset. Om du får en bra mängd ljus igenom och färgen knappt är konsekvent, är filtret förmodligen rent. Men om du inte kan se något ljus genom det eller bara en jäkla glöd, måste filtret förmodligen rengöras. Vissa filter blir så smutsiga att de blir helt igensatta av smuts.

Om filtret ser fysiskt smutsigt ut är det ett gott tecken att det är dags att rengöra det. Fördelar med återanvändbara luftfilter Återanvändbara filter är vanligtvis av högre kvalitet än engångsfilter. De flyter bättre och är det enda alternativet för många högpresterande applikationer.

De är också mer hållbara och kan hålla större mängder smuts före nedsmutsning. Återanvändbara filter är designade för att hålla mycket längre än engångsfilter, även om de kräver regelbundna underhållsintervaller.

Nackdelar med återanvändbara luftfilter

Det finns några anmärkningsvärda nackdelar med att använda avancerade luftfilter. Det första och mest uppenbara är startpriset, som kan vara dubbelt så mycket som ett engångsfilter eller mer. Kostnaden kompenseras dock över tiden eftersom filtret inte behöver bytas lika ofta.

Dessutom leder den högre kvaliteten till bättre prestanda. Återanvändbara filter kräver dessutom ytterligare underhåll. Till skillnad från ett engångsfilter, som helt enkelt kan slängas ut med jämna mellanrum, måste återanvändbara filter rengöras noggrant.

Snabboljebytesbutiker erbjuder vanligtvis inte filterrengöring, så du måste göra det själv. Men för många människor, särskilt de med prestandabilar, är detta en acceptabel kompromiss.

Är K&N filterunderhåll annorlunda?

Underhållet av K&N-filter skiljer sig inte i grunden från andra märken. Det finns några skillnader mellan filtermodeller, som vi kommer att täcka ingående i den här artikeln. Alla standard återanvändbara K&N luftfilter har samma rengöringsprocess, även om Dryflow-filter har en något annorlunda procedur.

Underhåll av luftfilter

Vilken typ av underhåll krävs för att hålla ett återanvändbart luftfilter i gott skick? Regelbunden inspektion och enstaka rengöring är den bästa metoden för att maximera livslängden och effektiviteten på ditt filter. Vanligtvis bör ett luftfilter för bilar rengöras ungefär en gång var 15 000 mil

För skadedjursflöden och dammiga miljöer rekommenderas dock att ta bort filtret och damma av det oftare. Du bör inspektera ditt filter varje gång du byter olja, eller ungefär en gång var 3000 till 5000 miles. Underhåll kan innefatta att dammsuga ut dammet runt kanterna på ditt filter innan du tar bort det. Detta kommer att förhindra att damm faller bakom filtret och in i den rena insidan av luftlådan.

Hur man rengör ett K&N luftfilter

Det finns flera sätt att rengöra ett K&N luftfilter. Både torr- och våtrengöringsmetoder har framgångsrikt använts av ägare, även om företaget rekommenderar att man använder sina proprietära rengöringskemikalier och en våtrengöringsmetod. De flesta ägare håller med om att våtrengöring är det mest effektiva sättet att upprätthålla ett högkvalitativt luftfilter för fordon.

Här är tre av de mest effektiva sätten att rengöra ditt återanvändbara K&N-luftfilter.

Kemtvättsmetoder

Det finns flera sätt att rengöra ett K&N luftfilter som inte innehåller vatten eller tvål. Den enklaste metoden är att ta bort filtret och knacka det mot en ren yta, vilket kommer att lossa de större dammpartiklarna och rensa utomedel av membranet. Men att bara rengöra filtret som en matta kanske inte är tillräckligt, särskilt om filtret är igensatt med finare partiklar av damm och smuts.

En mer noggrann metod är att använda tryckluft.

Tryckluft ska först blåsas över toppen av filtret eller sidan som är vänd mot utomhusluften. Blås tvärs över filtrets längd istället för direkt ner mot det, eftersom det kan stora partiklar djupare in i materialet.

Blås sedan tryckluft direkt på baksidan av filtret eller den rena sidan. Detta kommer att blåsa ut inbäddade partiklar och avsevärt förbättra ditt filters renhet.

Våtrengöringsmetoder

När filtren är för smutsiga för att kemtvätta, vilka rengöringsmetoder kan användas. Alla filter kan inte tvättas med vatten, så det är viktigt att kontrollera anvisningarna på kartongen för att säkerställa att du har en modell som inte kommer att förstöras av fukt.

Om du har ett filter som kan återanvändas finns det ett par sätt att rengöra det. K&N rekommenderar att du använder deras specialiserade filterrengöringslösning, även om kunderna har framgång med många kombinationer av kemikalier.

Tvål och vatten

Det enklaste sättet att rengöra ett återanvändbart luftfilter är med tvål- och vattenmetoden. Skaka eller blås bort eventuellt löst damm först. En överdriven mängd lösa partiklar kommer i huvudsak att skapa lera när du tvättar den, vilket är ett onödigt och lätt att undvika krångel.

När leasingpartiklarna har tagits bort, använd lågtrycksvatten för att skölja båda sidor av filtret. Applicera sedan en konservativ mängd standarddiskmedel på båda sidor av filtret. Placera filtret i vattenfickan och skaka det försiktigt tills vattnet blir skum. Fortsätt tvätta filtret men undvik att skrubba det, eftersom det kan skada materialet. Efter några minuter, skölj filtret flera gånger i diskhon tills det inte längre bildas såpbubblor.

Om filtret känns fett när du rör det, finns det fortfarande för mycket tvål på materialet Det är viktigt att se till att all tvål tas bort, eftersom tvål kan stelna eller bli klibbig och dra till sig smuts.

När sköljningen är klar, låt filtret torka naturligt.

Installera inte ett vått filter i din bil, eftersom flödet kommer att minska och du kan få vatten i motorn.

K&N Rekommenderad metod

Om du vill filtrera enligt anvisningarna behöver du en flaska med speciell rengöringslösning från K&N. Lösningen är huvudsakligen tvål, men den är speciellt utformad för användning på känsliga luftfilter för bilar. Denna lösning finns i en vanlig sprayflaska eller som påfyllning, och aerosolrengöringsmedel tillverkas även av K&N.

Det första steget i tillverkarens rekommenderade process är att applicera en stor mängd Power Kleen filterrengörare på båda sidor av det smutsiga filtret.

Låt rengöringsmedlet dra in i materialet i 10 minuter.

När rengöringslösningen är ordentligt blöt i materialet, kör filtret under en lågtrycksslang eller kran tills all lösning har tagits bort. Du kan behöva upprepa denna process flera gånger, även om det är typiskt. Låt filtret torka efter att sköljningen är klar.

För att påskynda torkning, häng filtret i luften eller stöd det mot väggen.

När filtret är helt torrt rekommenderar K&N att man applicerar speciell filterolja för att bevara materialet. Denna filterolja kan hjälpa filtret att hålla längre och förhindra att det sönderfaller tidigt eller blir alltför packat med smuts. Filterolja finns tillgänglig från K&N i en 12,25-ounce aerosolburk.

K&N Dryflow Filterrengöring

Innan du blötlägger ditt filter och din vätska är det viktigt att avgöra om du har ett Dryflow eller ett standardluftfilter. Dryflow-filter kräver en syntetisk luftfilterrenare, som levereras av företaget. De måste också sköljas med varmt vatten istället för kallt vatten. Till skillnad från andra K&N luftfilter behöver dessa inte oljas efter att torkningen är klar.

Är återanvändbara K&N-filter värt det?

Återanvändbara luftfilter är absolut värt det för många fordonsapplikationer. Detta gäller särskilt om du använder ett eftermarknadsintag för kall luft eller om du äger en prestandamotor. Den främsta fördelen med dessa filter är deras kvalitet, och inte nödvändigtvis det faktum att du kan rengöra dem.

Högkvalitativa luftfilter har bättre flödeshastigheter än engångsmodeller, och de gör också ett bättre jobb med att fånga fina partiklar. Dessutom finns de tillgängliga och ett brett utbud av former och storlekar som passar de flesta prestandaapplikationer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.