Populära pensionskalkylatorer att välja mellan

Pensionskalkylatorer är finansiella planeringsverktyg som kan hjälpa dig att fatta rätt investeringsbeslut. Med en pensionskalkylator kommer du att kunna bestämma det belopp du behöver för din pensionsperiod. Det är viktigt att få denna beräkning gjord på rätt sätt eftersom den ger dig en grundläggande uppfattning om hur mycket pengar du kommer att behöva för att klara dig under dina pensionsår.

Idag finns de flesta pensionsplaneringskalkylatorer tillgängliga som appar på dina smarta enheter. Men för att undvika att lagra dina data på slumpmässiga enheter föredrar folk ofta att använda de program som körs på din personliga bärbara eller stationära dator. Det första steget för att uppskatta pensionsbeloppet är att använda rätt pensionskalkylator. Följande är de fem bästa miniräknare du kan välja mellan:

Pensionsplanerare av personligt kapital

Denna kalkylator är gratis att använda och kör ett antal investeringsscenarier automatiskt. Du behöver inte lägga in några uppgifter. Den bygger på ett antal antaganden som kan ändras om du vill. Resultaten kommer att visas i form av en graf och tabell.

Fidelity myPlan Snapshot

Detta är en av de bästa pensionskalkylatorerna som ger dig en komplett ögonblicksbild på bara några sekunder. Du behöver bara ange grundläggande information som ditt årliga sparande, ålder och inkomst. Verktyget genererar ett diagram baserat på dina tillgångar och låter dig skapa en detaljerad plan.

Den flexibla pensionsplaneraren

Denna kalkylator kommer att be dig att tillhandahålla detaljerade indata baserat på vilka grafen över dina framtida pensionsfonder kommer att utvecklas. Du kan tillhandahålla indata som att skapa din skattepliktiga portfölj eller skattefria portfölj och kan också använda känslighetsanalys för effektiv allokering av tillgångar.

Den ultimata pensionskalkylatorn

Denna kalkylator låter dig ange grundläggande data som ditt bidrag och pensionssparande. Det låter dig lämna ett visst belopp i din kvarlåtenskap och låter dig också lägga de engångsförmåner du vill få som arv. Du måste ange uppgifter om din inkomst och levnadskostnader för att komma fram till korrekta resultat i ett tabellformat.

Vanguard Retirement Nest Egg Calculator

Detta är också en av de bästa pensionskalkylatorerna och är lätt att använda. Du behöver bara ange åren för din portfölj, årliga utgifter, portföljens nuvarande saldo och tillgångsallokering.

Det här är några av de mest pålitliga räknarna på marknaden som används av många för att beräkna sin pensionsfond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *